NED Work People
‘Huisvesting voor echte mensen’
Algemeen 05 Apr 2024 door Kevin Tiggelen

‘Huisvesting voor echte mensen’

Als je naar bovenstaande titel kijkt, dan zou je in eerste instantie denken, ‘wat gek, huisvesting is toch altijd voor mensen’?

Zo kijken we er bij NED ook graag naar. Huisvesting is voor iedereen van belang. Daarom besteden we de juiste aandacht aan het huisvesten voor al onze medewerkers.

Huisvesting is op het moment een dagelijks onderwerp in het nieuws. Niet altijd positief, daarom delen we graag onze visie op misschien wel het belangrijkste onderdeel van het tewerkstellen van medewerkers uit andere landen. Want dit belangrijke onderwerp verdient de juiste aandacht.

Belangrijk onderdeel van het totaal

Met de bus naar een onbekend land, je lot in handen van onbekenden mensen en geen idee hebben waar je die avond slaapt. Deze, voor veel mensen, onwerkelijk stap ondernemen veel arbeidsmigranten. Bij NED zien we dit met regelmaat gebeuren en vinden we het niet de beste situatie. Gelukkig hebben we ervaring en weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om deze arbeidsmigranten goed op te vangen.

Sterker nog, met ons kantoor in Roemenië doen we een voorselectie. Wij zorgen ervoor dat arbeidsmigranten al werk hebben voordat ze naar Nederland komen. Dit zorgt voor een goede inschatting van de juiste huisvesting.

Voor arbeidsmigranten is het is behoorlijk spannend als ze deze stappen gaan ondernemen. Een nieuw land, andere taal, nieuw werk en leven en wonen in een nieuwe omgeving. Goede en prettige huisvesting zorgt er dan ook voor dat arbeiders een ontspannen omgeving hebben. Wij nemen de administratieve zaken voor de arbeidsmigrant uit handen en leggen complexe zaken rondom contract en huisvesting goed uit. Onze meertalige Recruiters zorgen dat de arbeidsmigrant goed begrijpt wat er wordt afgesproken.

Goede kwaliteit huisvesting

Bij NED beschikken we over huizen in de regio zuidwest-Nederland. Medewerkers hoeven dus niet ver te reizen om naar hun werk te gaan en er is altijd een Regiokantoor in de buurt waar onze collega’s bereikbaar zijn

Buiten de benodigde certificeringen behandelen wij onze huizen alsof we er zelf gaan wonen. Dit doen we in samenwerking met Brabant Facilitair. Zij zorgen ervoor dat de huizen er tip/top uitzien en dat onze medewerkers er prettig kunnen wonen.

Zo zorgen we altijd voor een schone, ruime plek waar een medewerker zichzelf thuis kan voelen na een dag hard werken. Daarbij is er voor ieder wat wils:

 • Enkele kamers, voor een medewerker die alleen het avontuur aangaat
 • Dubbele kamers, voor een stel/vrienden/familie die gezamenlijk kiezen om in ons land te willen werken

Uiteraard zijn de kamers altijd voorzien van genoeg daglicht, een deur met een slot, mogelijkheden tot verduistering, laminaat en een persoonlijke kast.

Daarnaast voldoen wij aan de door ons minimaal gestelde eisen:

 • Schoon beddengoed en eigen (persoonlijke) slaapkamer
 • Schoonmaak door NED
 • Wekelijkse controle op eventuele gebreken
 • Internet/TV
 • Wasgelegenheid op eigen kamer
 • Aparte was en droogruimte in woning
 • Woningen zo dichtbij als mogelijk bij de dorpskern i.v.m. supermarkt etc.

Onderscheidend

Wij zorgen ervoor dat onze externe medewerkers 24/7 in contact kunnen staan met NED. Vaak is dit contact laagdrempelig via Whatsapp met een meertalige Recruiter van NED. Zodoende kan er direct in de eigen gesproken taal gecommuniceerd worden en de situatie snel worden beschreven en worden opgelost.

Om onderscheidend te kunnen zijn hebben wij een speciaal team ingericht onder de naam Brabant Facilitair voor de huisvesting.

BraFa bestaat uit een team gemotiveerde medewerkers waar ieder zijn eigen focus heeft zoals:

 • Gesprekken voeren bij gemeenten; constant kijken voor nieuwe mogelijkheden voor huisvesting
 • Technische medewerkers
 • Schoonmaak medewerkers
 • Planners voor in- en uitchecken met of zonder auto van NED

Verder zorgen wij altijd een persoonlijke begeleiding bij het in- en uitchecken van een medewerker bij een woning. Wanneer mensen nieuw in ons land zijn helpen wij ook ten alle tijden met regelen van een BSN. Zo regelen wij de afspraak met de gemeente, zorgen wij voor het vervoer en waar nodig tolken we op locatie en handelen wij de administratieve zaken af.

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een goed gevoel in Nederland kunnen werken en zijn er ons zeer van bewust dat een prettige thuisbasis daar een heel belangrijk onderdeel van is. We doen er dan ook alles aan om de kwaliteit hoog te houden.

Wil jij meer weten over onze huisvesting of jouw personeel bij ons onderbrengen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.